DETAILS, FICTION AND LAPAROSKOPIK VE HISTEROSKOPIK CERRAHI

Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Blog Article

Uzmanlar tarafından son yıllarda artış gösterdiği söylenen dış gebelikle ilgili tüm bilinmeyenleri nine soruda anlattık.

Hamilelik kaybı, ne kadar erken olursa olsun, yıkıcı olabilir. Kaybın ardından daha fazla destek sağlamak için bölgede mevcut destek grupları olup olmadığını doktorunuza sorabilirsiniz.

Karnın tek tarafında meydana gelen sert ağrı, bıçak saplanmasına benzer ağrı, kilo kaybı, baş dönmesi ve bayılma da dış gebeliğin diğer belirti ve semptomları arasındadır.

Bunların dışında kan testleri ile gebelik hormonları olan progesteron ve beta-HCG değerlerine de bakılır. Bir gebelik oluşmuş ise bu iki hormonun değerlerinde oynamalar olacak, dış gebeliğe tanı koymak için ise hormon seviyeleri kontrol edilebilir.

• Bir de kahverengi kırmızı renkte hafif lekelenmeleriniz varsa dış gebelik ihtimaliniz yüksektir.

Semptomu olan kadınlarda bulgular tipik olarak son normal adet döneminden altı ila sekiz hafta sonra ortaya çıkar. Bu süre ektopik gebeliğin yerleşim yerine göre değişebilir.

Kanama: Gebelik dönemi boyunca hafif kanama çAlright yaygın bir durumdur. Ancak normalden fazla miktarda kanama ya da tamamen farklı bir zamanda kanama, dış gebeliğin bir diğer olası belirtisidir.

Dış gebeliğin erken teşhis edilemediği durumda kanamayı durdurmanın zor olması hayati tehlikelere yol açabilir. Dış gebelik riskleri arasında tehlikeli olan bir diğer sorun ise rahimde fallop tüplerinin ve yumurtalıkların enfeksiyon kapması ile pelvis iltihabının oluşması.

Dış gebelik sık sık erken gebelik dönemi belirtileri gösterebileceği için erken teşhisi bazen zorlaştırmaktadır. Bu nedenle diğer tüm etkenler de göz ardı edilmeden acele edilmesi gerekmektedir. Böylece anne adayının hayati tehlikesinin ortadan kaldırılması ve ilerideki gebelik şansınız azalma riski engellenebilir.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi dış gebelik fiziksel belirtileri adıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

Gebelik öncesinde danışma ve gebelik süresince düzenli aralıklarla yapılacak kontroller gebelikte gelişebilecek sorunların daha erken dönemde tanınmasına ve ağır sonuçlara neden olmadan tedavi olmasına olanak sağlar.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Dış gebeliği sonlandırmanın özel yöntemi, gebeliğin boyutuna ve yerine, ayrıca kadının sağlığına ve gelecekteki doğurganlığını koruma isteğine bağlıdır.

Dış gebelik tıptaki advertisementı ile ektopik gebelik olarak da adlandırılmaktadır. Aynı zamanda tubal gebelik, kornual gebelik, intersiyel gebelik, gizli gebelik gibi isimleri ve farklı türleri de bilinmektedir.

Report this page